Seir Vaiz, Sjecanje na Srebrenicu DONATORSKO VECE


Zaglavlje_BEKCC_05102014

OBAVJESTENJE

Postovane dzematlije,draga braco i sestre u nasoj lijepoj vjeri din-i-Islamu

Nadamo se da u ibadetu i lijepom raspolozenju provodite ove mubarek dane mjeseca Ramazana i molimo Uzvisenog Allaha dz.s. da sve nase ibadete i sva nasa dobra djela ukabuli i u sevab nam upise.

Na pocetku smo posljednje trecine mubarek mjeseca Ramazana,trecine u kojoj kako kaze Boziji Poslanik Muhammed a.s. Allah dz.s. oslobadja one koji su mu pokorni od dzehennemske vatre.

Ono sto nam dolazi u Subotu, 07.11.2015.god. jeste tuzno sjecanje na sehide Srebrenice kao i sve sehide nase lijepe Domovine Bosne i Hercegovine.

Pozivamo vas sve da dodjete i uvelicate ovo sjecanje na tuzni historijski trenutak u bliskoj proslosti nase Domovine. Dvadesetogodisnjica stradanja Bosnjaka i Bosnjakinja Srebrenice i drugih gradova BiH.

Program ce mo zapoceti klanjanjem Aksam namaza u 08.30pm iza kojeg slijedi iftar.Poslije iftara ce mo prouciti tevhid,zatim jacija i teravih namaz.

U Subotu ce mo takodjer imati gosta, predavaca koji dolazi iz BiH, ispred Rijaseta IZ BiH, Bekir ef. Sabica.

Postovana braco i sestre, kao sto znate nas Dzemat je u fazi renoviranja nase dzamije. Radovi su vec havala Allahu dz.s. u poodmakloj fazi .Mnogi od vas dolazeci na teravih namaze ste se mogli uvjeriti u kvalitet radova i ljepotu kojom ce inshaAllah zraciti nasa dzamij.

Za zavrsetak radova u gornjem dijelu objekta u sto je ukljucena i struja,grijanje i hladjenje,voda…. za cijeli objekat potrebno nam je jos izmedju stotinu i stotinu i pedest hiljada dolara.

Nase dobrocinstvo ima posebnu vrijednost u ovim mubarek danima Ramazana. Zato vas sve pozivamo da svoje dobrocinstvo pokazete u ovom mjesecu i izdvojite svoja sredstva za renoviranje nase dzamije. To je ono sto ce mo kako kaze nas voljeni Poslanik ponijeti sa sobom na buduci Svijet i sto moze biti presudno kada budemo polagali racun pred Uzvisenim Allahom dz.s.

Poslije teravih namaza proucit ce mo Jasin za sehide Srebrenice i sve sehide BiH, a poslije ucenja ce nam se obratiti uvazeni predavac Bekir Ef Sabic.

U sklopu obracanja naseg musafira ce mo imati i sakupljanje sredstava za nasu dzamiju (Donatorsko Vece). Molimo vas da se odazovete ovoj hairli akciji u sto vecem broju i na taj nacin zaradimo veliki hajr kod naseg Stvoritelja,Allaha dz.s., jer ko zna hocemo li imati vise prilike za to.

POSTANIMO PONOVO VAKIFI (DOBROTVORI) NASE DZAMIJE I NA TAJ NACIN ISPISIMO POVJEST BOSNJAKA NA OVIM PROSTORIMA.

BUDIMO DIO NASE DZAMIJE JER NAM ALLAH DZ.S. OBECAJE KUCU U DZENNETU KAO NAGRADU.

Molimo Uzvisenog Allaha dz.s. da nas nagradi onako kako je obecao, a to je do sedam stotina puta vise nego sto mi dadnemo. Allah dz.s. svoje obecanje uvijek ispunjava.

Dzematski Odbor BEKCC
Predsjednik dzematskog Odbora
Nihad Polakovic

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress