Seir Vaiz, Sjecanje na Srebrenicu DONATORSKO VECE


Zaglavlje_BEKCC_05102014

OBAVJESTENJE

Postovane dzematlije,draga braco i sestre u nasoj lijepoj vjeri din-i-Islamu

Nadamo se da u ibadetu i lijepom raspolozenju provodite ove mubarek dane mjeseca Ramazana i molimo Uzvisenog Allaha dz.s. da sve nase ibadete i sva nasa dobra djela ukabuli i u sevab nam upise.

Na pocetku smo posljednje trecine mubarek mjeseca Ramazana,trecine u kojoj kako kaze Boziji Poslanik Muhammed a.s. Allah dz.s. oslobadja one koji su mu pokorni od dzehennemske vatre.

Ono sto nam dolazi u Subotu, 07.11.2015.god. jeste tuzno sjecanje na sehide Srebrenice kao i sve sehide nase lijepe Domovine Bosne i Hercegovine.

Pozivamo vas sve da dodjete i uvelicate ovo sjecanje na tuzni historijski trenutak u bliskoj proslosti nase Domovine. Dvadesetogodisnjica stradanja Bosnjaka i Bosnjakinja Srebrenice i drugih gradova BiH.

Program ce mo zapoceti klanjanjem Aksam namaza u 08.30pm iza kojeg slijedi iftar.Poslije iftara ce mo prouciti tevhid,zatim jacija i teravih namaz.

U Subotu ce mo takodjer imati gosta, predavaca koji dolazi iz BiH, ispred Rijaseta IZ BiH, Bekir ef. Sabica.

Postovana braco i sestre, kao sto znate nas Dzemat je u fazi renoviranja nase dzamije. Radovi su vec havala Allahu dz.s. u poodmakloj fazi .Mnogi od vas dolazeci na teravih namaze ste se mogli uvjeriti u kvalitet radova i ljepotu kojom ce inshaAllah zraciti nasa dzamij.

Za zavrsetak radova u gornjem dijelu objekta u sto je ukljucena i struja,grijanje i hladjenje,voda…. za cijeli objekat potrebno nam je jos izmedju stotinu i stotinu i pedest hiljada dolara.

Nase dobrocinstvo ima posebnu vrijednost u ovim mubarek danima Ramazana. Zato vas sve pozivamo da svoje dobrocinstvo pokazete u ovom mjesecu i izdvojite svoja sredstva za renoviranje nase dzamije. To je ono sto ce mo kako kaze nas voljeni Poslanik ponijeti sa sobom na buduci Svijet i sto moze biti presudno kada budemo polagali racun pred Uzvisenim Allahom dz.s.

Poslije teravih namaza proucit ce mo Jasin za sehide Srebrenice i sve sehide BiH, a poslije ucenja ce nam se obratiti uvazeni predavac Bekir Ef Sabic.

U sklopu obracanja naseg musafira ce mo imati i sakupljanje sredstava za nasu dzamiju (Donatorsko Vece). Molimo vas da se odazovete ovoj hairli akciji u sto vecem broju i na taj nacin zaradimo veliki hajr kod naseg Stvoritelja,Allaha dz.s., jer ko zna hocemo li imati vise prilike za to.

POSTANIMO PONOVO VAKIFI (DOBROTVORI) NASE DZAMIJE I NA TAJ NACIN ISPISIMO POVJEST BOSNJAKA NA OVIM PROSTORIMA.

BUDIMO DIO NASE DZAMIJE JER NAM ALLAH DZ.S. OBECAJE KUCU U DZENNETU KAO NAGRADU.

Molimo Uzvisenog Allaha dz.s. da nas nagradi onako kako je obecao, a to je do sedam stotina puta vise nego sto mi dadnemo. Allah dz.s. svoje obecanje uvijek ispunjava.

Dzematski Odbor BEKCC
Predsjednik dzematskog Odbora
Nihad Polakovic

Comments are closed.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress