Ramazansko Obavjestenje 2014


Zaglavlje_BEKCC_05102014

OBAVJESTENJE

 

Esselamu alejkum postovana braco I sestre u Islamu,darge nase dzematlije.Zelimo da se zahvalimo Allahu dz.s. koji nam je omogucio da docekamo I ove godine naseg najdrazeg gosta,mubarek mjesec Ramazan.Prvi dan posta je u subotu 06/28/2014.god. a prva teravija je u petak 06/27/2014.god. u 10:09pm.

Za prvi dan posta mozemo se sehuriti ujutro do 3:59am a prvi iftar je u 8:33pm.

Draga braćo i sestre, valja nam nastojati, kroz post kao jednu od naših pet temeljnih islamskih dužnosti, probuditi i učvrstiti našu svijest o Bogu kao Istini, Izvoru i Utoku našeg života, našu zahvalnost Dragom Bogu na blagodatima kojima nas dariva, na milosti koju nam poklanja i kojom uklanja, pokriva i oprašta naše grijehe. Nastupajući Ramazan je prilika da se u ibadetu i pobožnosti približimo Milostivom Bogu. Ali, Ramazan je prilika da se u našem samosavlađivanju i samoodricanju okrenemo i približimo,jedni-drugima. Nastojmo da jedni drugima pomognemo. Neka svako od nas učini koliko može više za drugoga. Samo ćemo na taj način učiniti nešto za sebe. Samo ćemo na taj način pouzdano pomoći sebi samima.

Naš dragi gost, mjesec ramazan se sprema da obiđe naše domove, zakucaće na sva vrata i tražiti izuna, blago li onima koji ga prime u svoj dom, a teško li onima koji ga odbiju i ne dozvole da u njihov dom uđe.

Allahov Poslanik, sallAllahu alejhi we sellem, kaže:”Svako dobro djelo sina Ademovog se uvečava od deset do sedam stotina puta, Uzvišeni kaže:’ Osim posta, on je Moj i Ja za njega nagrađujem. Postač radi Mene ostavlja svoju strast i hranu.”’ Hadis bilježi Muslim.

Samo Uzviseni Allah dz.s. zna koliko ce nagraditi postaca za njegov post,pa zato draga bnraco I sestre budimo od onih koji ce postiti mubarek mjesec Ramazan I ako Bog da na kraju biti neizmjerno nagradjeni za taj ibadet.

Dzematski Odbor BEKCC vam zeli hairli mubarek dane mjeseca Ramazana, da ih provedete u najljepsem zdravlju I raspolozenju u ibadetu posta,namaza,iftara,sehura,ucenja Kur`ana,Zekjata,Sadekatul fitra…….

Predsjednik dzematskog Odbora

Nihad Poljakovic

VAKTIJA ZA DENVER 2014     VAKTIJA ZA BOULDER 2014

VAKTIJA ZA COLORADO SPRINGS 2014

Comments are closed.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress