RAMAZANSKI BAJRAM NAMAZ 2014


Zaglavlje_BEKCC_05102014

OBAVJESTENJE

Upucujemo iskrene selame nasim dzematlijama,dragim Bosnjacima i Bosnjakinjama

Zelim da vam napomenem da je vrlo vazno da izmirimo svoju obavezu Sadekatul Fitra (vitre) koja se daje za svakog clana porodice a koja i ove godine iznosi $10.00; $20.00 ili $50.00 po clanu porodice. Muhamed a.s. je rekao:

”Ramazanski post će biti zaustavljen između zemlje i neba, (i neće bitiprimljen) sve dok vjernik ne podjeli sadekatu-l-fitr.” 

Vrlo vazno je da obratimo paznju i na nas Zekjat. Isto kao sto smo duzni klanjati,postiti,ici na Hadz tako smo duzni i ocistiti nasu imovinu Zekjatom. Ukoliko imamo imovine koja prelazi nase osnovne potrebe,ustedjevine,$ 3,778.00 i vise obavezni smo da damo 2,5% na ime Zekjata. Najmanje koliko trebamo izdvojiti ove godine Zekjata tj. na imovinu od $3,778.00 je $95.00 a ko ima vise on ce naravno i izdvojiti vise,odnosno 2.5% od ukupne imovine. Bilježe Buharija i Muslim od Ebu Hurejre da je Poslanik, a.s, rekao: „Kome Allah podari imetak pa ne podijeli zekjat pretvoriće mu se na Sudnjem danu u jednu ćelavu zmijurinu sa dvije tačkice iznad očiju koja će ga obaviti na Sudnjem danu, zgrabiti za vilice i reći: ,Ja sam tvoj imetak, ja sam tvoje bogatstvo!'”

Bajram je u ponedeljak, 07/28/2014.god. u 6:40am a ssabah namaz u 5:20am

Molim Allaha dz.s. da nam ukabuli sve nase ibadete

 

Predsjednik dzematskog Odbora

Nihad Poljakovic

Comments are closed.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress