Prijedlog


Produzen Rok Za Predlaganje Kandidata Dzematskog Odbora

 

Bosanski Edukativno Kulturni Centar Colorado

Bosnian Educational and Cultural Center of Colorado

3550 N Sheridan blvd, Denver, CO 80212

Datum: 11/20/2012

Predmet : Produzenje roka za prijedlog kandidata za novi dzematski odbor

Esselamu alejkum drage nase dzematlije,dragi nasi Bosnjaci i Bosnjakinje.

Iskreno se nadamo da ce vas ovo nase obavjestenje naci u lijepom raspolozenju i dobrom zdravlju.

Obzirom da imamo odredjen broj dzematlija koji su se izjasnili da nisu upoznati o izbornoj skupstini I nacinu predlaganja kandidata na sastanku dzematskog odbora 12/01/2012 donesena je odluka da se produzi rok za predlaganje kandidata do 12/07/2012 godine tako da sve dzematlije imaju sansu da predloze svoje kandidate :

Biti član Islamske zajednice je vjerska i moralna dužnost svakog muslimana. Svojim članstvom postajete dio zajednice odnosno dio Ummeta Bozijeg Poslanika Muhammeda a.s. Postajete jedna od karika lanca koji predstavlja Islamska Zajednica Bošnjaka u USA. Samo organiziranim i dobro uređenim sistemom rada možemo očekivati očuvanje vjerskog i kulturnog identiteta zajednice-Džemata. Zato, svi moramo učiniti dodatne napore kako bi rad naseg Dzemata bio kvalitetan.

Kao sto smo vas vec obavijestili na Bajram Namazu (Kurban Bajram 2012g) I na bajramskom sijelu da je 2012 godina izborna godina kada aBd uz Allahovu pomoc I uz vasu pomoc treba da izaberemo novi dzematski odbor , koji ce nas voditi I predstavljati u narednih 2 ili 4 godine .Zelim da vas upoznam da sadasnjim clanovima dzematskog odbora Midhi Omeragicu, Asimu Mujezinu, Nevresu Rustemovicu, Feriku Causevicu I Dzevadu Emkicu isticu mandati I nemaju pravo na ponovnu kanditaturu na osnovu pravilnika o radu BEKCC (koji mozete naci na nasoj webstranici) koji je usvojen Oktobra 30. 2010 godine.Pravo na kanditaturu imaju sledeci clanovi sadasnjeg dzematskog odbora : Fikret Kozic (Sekretar) i Ale Mahic (clan). Sedin Omeragic (blagajnik) je na osnovu odluke dzematskog odbora vrsio duznos blagajnika do isteka mandata bivsem blagajniku h.Hariza Kobilice koji je najavio ostavku na duznost blagajnika u BEKCC u Junu 2011 godine a smjena duznosti je obavljena u Septembru 2011 god.Predlog dzematskog odbora skupstini ja da Sedin Omneragic ostane blagajnik naseg dzemata naredne dvije godine i da se ne stavlja na glasacki listic.Da bi nas Dzemat funkcionisao onako kako bi smo svi zeljeli,da bi polucio rezultate kojima ce mo se svi diviti potrebno je da se svi aktiviramo a posebno je vazno da imamo sposobne,moralne ljude , ljude koji su u vjeri koji ce predvoditi nas Dzemat.

Dana,12.29.2012.god ce se odrzati Skupstina naseg Dzemata gdje ce te svi biti obavjesteni o dosadasnjem radu Dzemata.Ove godine je izborna Skupstina za clanove dzematskog Odbora.

Sadasnji dzematski Odbor ce nastojati da svi clanovi Dzemata budu ukljuceni u izbore koji su planirani 12.29.2012.god.

Prvi korak koji dzematski Odbor zeli da uradi kada su u pitanju dzematski izbori jeste da omoguci svakom clanu dzemata da predlozi kandidate za koje misli da su sposobni u naredne dvije ili cetiri godine kvalitetno voditi nas Dzemat i izgradnju ako Bog da nase dzamije.

Svi clanovi dzemata koji budu predlagali kandidate za dzematski Odbor duzni su sa istim obaviti razgovor i od njih dobiti saglasnost za kandidaturu.Ukoliko neko ne zeli da bude na listi kandidata za dzematski odbor ta osoba se ne moze ni predlagati,niti moze biti na listi.

Vremenski rok za predlaganje kandidata je 7.Decembar 2012.god nakon cega ce sadasnji dzematski Odbor napraviti sastanak sa svim kandidatima.

Molimo nase drage dzematlije da prilikom kandidovanja svojih kandidata budu specificni na koju poziciju kandiduju svoje kandidate .

Predsjednik dzemata ,Podpresjednik, Sekretar, Clan dzematskog odbora

Ukoliko kandidati koji su predlozeni za predsjednika, podpredsjednika ili sekretara ne bude izglasan za predlozenu poziciju oni nemogu biti clanaovi dzematskog odbgora jer su kandidovani za gore navedene pozicije ( Dzematski odbor broji: Predsjednik, Podpresjednik, Sekretar, Blagajnik I 6 clanova dzematkog odbora a Imam je clan dzematskog odbora po sluzbenoj duznosti.

Na Osnovu Pravilnika o radu BEKCC (Koji mozete naci na nasoj webstranici) clana 13 Izborni sistem dzematskog odbor I dopunama dzematskog odbora .

Da bi neko mogao biti kandidat za dzematske izbora trebao bi ispunjavati sljedece uslove:

1.Da se uzdržava od velikih i malih grijeha.

2.Da zna osnovne islamske propise I da se vlada po njima

3.Da je moralan,castan covjek i dobar musliman;

4.Da je aktivan clana dzemata(Potpisao pristupnicu I izmiruje svoje clanarine redovno I da je izmirio svoje obaveze za kupovinu dzamije) BEKCC (pozeljno bi bilo da je clan od osnivanja dzemata)

5.Da je kandidat navrsio/la 18 godina (punoljetan)

Na Osnovu pravilnika o radu BEKCC Clana 7 (Skupstina dzemata ) jedna porodica nosi samo jedan glas te na osnovu toga samo jedan kandidat iz porodice moze biti kandidovan na rukovodeca mjesta u dzematu.

Vase kandidate za novi dzematski odbor mozete dostaviti na :

1. Email kandidati@bekcc.org pod nadzorom Ferika Causevica

2. Adresu 3550 N Sheridan blvd, Denver, CO 80212

Telefon Predsjednik Midho Omeragic 303-918-1159

Sekretar Fikret Kozic 303-358-7693

Imam Mirsad Huseljic 720-212-7157

Rekao je Allahov Poslanik, a.s.: „Allahova ruka je nad džematom, a šejtan je s onim ko ostavi džemat i on ga na to podbada!’“ (Nesa’i, 4025)

Od Abdullaha ibn Abbasa, r.a., prenosi se da je pripovijedio: „Rekao je Allahov Poslanik, a.s.: ‘Ko kod svoga vladara primijeti nešto što mu se ne sviđa, neka osaburi jer, zaista, onaj ko se odvoji od džemata ma i jedan pedalj pa umre u takvome stanju, umro je džahilijetskom smrću!’“ (Muslim, 4790)

Molim Uzvisenog Allaha dz.s. da nagradi najljepsim Dzennetskim bascama sve one koji su do sada na bilo koji nacin dali doprinos u uspjesnom radu naseg Dzemata.

PREDSJEDNIK IZVRSNOG DZEMATSKOG

ODBORA:

Midho Omeragic 

**********************************************************************************************************

Bosanski Edukativno Kulturni Centar Colorado

Bosnian Educational and Cultural Center of Colorado

       3550 N Sheridan blvd, Denver, CO 80212

Datum: 11/20/2012

Predmet :    Prijedlog kandidata za novi dzematski odbor

Esselamu alejkum drage nase dzematlije,dragi nasi Bosnjaci i Bosnjakinje.

Iskreno se nadamo da ce vas ovo nase obavjestenje naci u lijepom raspolozenju i dobrom zdravlju.

„Svi se čvrsto Allahova užeta držite i nikako se ne razjedinjujte! I sjetite se Allahove milosti prema vama kada ste bili jedni drugima neprijatelji, pa je On složio srca vaša i vi ste postali, milošću Njegovom, prijatelji; i bili ste na ivici vatrene jame, pa vas je On nje spasio. Tako vam Allah objašnjava Svoje dokaze, da biste na pravom putu istrajali.“ (Ali Imran, 103)

lz ovih rijeci Uzvisenog Allaha dz.s. možemo, između ostalog, zaključiti:

·         džemat ili bratstvo je Allahova blagodat koju je On darovao prvoj zajednici muslimana;

·         ovakvom blagodati Allah, dž.š., obasipa one Svoje robove koje On voli;

·         jedino islam može ujediniti razjedinjene ljude;

·         jedino pomoću „Allahovog užeta“ ljudi mogu postati istinska braća;

·         Ijudska srca moguće je ujediniti samo kroz brat­stvo(dzemat) u ime Uzvišenog Allaha.

Biti član Islamske zajednice je vjerska i moralna dužnost svakog muslimana. Svojim članstvom postajete dio zajednice odnosno dio Ummeta Bozijeg Poslanika Muhammeda a.s. Postajete jedna od karika lanca koji predstavlja Islamska Zajednica Bošnjaka u USA. Samo organiziranim i dobro uređenim sistemom rada možemo očekivati očuvanje vjerskog i kulturnog identiteta zajednice-Džemata. Zato, svi moramo učiniti dodatne napore kako bi rad naseg Dzemata bio kvalitetan i plodotvoran.

Kao sto smo vas vec obavijestili na Bajram Namazu (Kurban Bajram 2012g) I na bajramskom sijelu da je 2012 godina izborna godina kada aBd uz Allahovu pomoc I uz vasu pomoc treba da izaberemo novi dzematski odbor , koji ce nas voditi I predstavljati  u narednih 2 ili 4 godine .

Zelim da vas upoznam da sadasnjim clanovima dzematskog odbora  Midhi Omeragicu, Asimu Mujezinu, Nevresu Rustemovicu, Feriku Causevicu I Dzevadu Emkicu isticu mandati i nemaju pravo na ponovnu kanditaturu na osnovu pravilnika o radu BEKCC (koji mozete naci na nasoj webstranici)  koji je usvojen Oktobra 30. 2010 godine.

Pravo na kanditaturu imaju sledeci clanovi sadasnjeg dzematskog odbora :  Fikret Kozic (Sekretar) i  Ale Mahic (clan).

Sedin Omeragic  (blagajnik) je na osnovu odluke dzematskog odbora vrsio duznost blagajnika do isteka mandata bivsem blagajniku h.Harisa Kobilice koji je najavio ostavku  na duznost blagajnika u BEKCC u Junu  2011 godine  a smjena duznosti je obavljena u Septembru 2011 god.

Predlog dzematskog odbora skupstini  ja da Sedin Omneragic ostane blagajnik naseg dzemata  naredne dvije godine i da se ne stavlja na glasacki listic.

Da bi nas Dzemat funkcionisao onako kako bi smo svi zeljeli, da bi polucio rezultate kojima ce mo se svi diviti potrebno je da se svi aktiviramo a posebno je vazno da imamo sposobne, moralne ljude , ljude koji su u vjeri  koji  ce predvoditi nas Dzemat.

Dana,12.29.2012.god ce se odrzati Skupstina naseg Dzemata gdje ce te svi biti obavjesteni o dosadasnjem radu Dzemata. Ove godine je  izborna Skupstina za clanove dzematskog Odbora.

Sadasnji dzematski Odbor ce nastojati da svi clanovi Dzemata budu ukljuceni u izbore koji su planirani 12.29.2012.god.

Prvi korak koji dzematski Odbor zeli da uradi kada su u pitanju dzematski  izbori jeste da omoguci svakom clanu dzemata da predlozi kandidate za koje misli da su sposobni u naredne dvije ili cetiri godine kvalitetno voditi nas Dzemat i izgradnju ako Bog da nase dzamije.

Svi clanovi dzemata koji budu predlagali kandidate za dzematski Odbor duzni su sa istim obaviti razgovor i od njih dobiti saglasnost za kandidaturu. Ukoliko neko ne zeli da bude na listi kandidata za dzematski odbor ta osoba se ne moze ni predlagati, niti moze biti na listi.

Vremenski rok za predlaganje kandidata je 30. Novembar 2012.god nakon cega ce sadasnji dzematski Odbor napraviti sastanak sa svim kandidatima.

Molimo nase drage dzematlije da prilikom kandidovanja svojih kandidata budu specificni na koju poziciju kandiduju svoje kandidate .

–  Predsjednik dzemata

–  Podpresjednik

–  Sekretar

–  Clan dzematskog odbora

Ukoliko kandidati koji su predlozeni za predsjednika, podpredsjednika ili sekretara ne bude izglasan za predlozenu poziciju oni nemogu biti clanaovi dzematskog odbgora jer su kandidovani za gore navedene pozicije  ( Dzematski odbor broji:  Predsjednik, Podpresjednik, Sekretar, Blagajnik i 6 clanova dzematkog odbora a Imam je clan dzematskog odbora po sluzbenoj duznosti.

Na Osnovu Pravilnika o radu BEKCC (Koji mozete naci na nasoj webstranici) clana 13 Izborni sistem dzematskog odbor i dopunama dzematskog odbora .

Da bi neko mogao biti kandidat za dzematske izbora trebao bi ispunjavati sljedece uslove:

1.Da se uzdržava od velikih i malih grijeha.

2.Da zna osnovne islamske propise I da se vlada po njima

3.Da je moralan, castan covjek i dobar musliman;

4.Da je aktivan clana dzemata (Potpisao pristupnicu i izmiruje svoje clanarine redovno i da je izmirio svoje obaveze za kupovinu dzamije)  BEKCC (pozeljno bi bilo da je clan od osnivanja dzemata)

5.Da je kandidat navrsio/la  18 godina (punoljetan)

Vase kandidate za novi dzematski odbor mozete dostaviti na :

1.     Email:      kandidati@bekcc.org pod nadzorom Ferika Causevica

2.     Adresu:   3550 N Sheridan blvd, Denver, CO 80212

3.     Telefon:   Predsjednik Midho Omeragic        303-918-1159                                                                                   Sekretar  Fikret Kozic            303-358-0893

                       Imam       Mirsad Huseljic       720-212-7157  

Rekao je Allahov Poslanik, a.s.: „Allahova ruka je nad džematom, a šejtan je s onim ko ostavi džemat i on ga na to podbada!’“ (Nesa’i, 4025)

Od Abdullaha ibn Abbasa, r.a., prenosi se da je pri­povijedio: „Rekao je Allahov Poslanik, a.s.: ‘Ko kod svo­ga vladara primijeti nešto što mu se ne sviđa, neka osaburi jer, zaista, onaj ko se odvoji od džemata ma i jedan pedalj pa umre u takvome stanju, umro je dža­hilijetskom smrću!’“ (Muslim, 4790)

Molim Uzvisenog Allaha dz.s. da nagradi najljepsim Dzennetskim bascama sve one koji su do sada na bilo koji nacin dali doprinos u uspjesnom radu naseg Dzemata.

                             PREDSJEDNIK IZVRSNOG DZEMATSKOG ODBORA:

Midho Omeragic

Comments are closed.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress