Obavjestenje za NECLANOVE Dzemata BEKCC 08242016


Zaglavlje_BEKCC_05102014

POSTOVANI BOSNJACI I BOSNJAKINE
CLANOVI NASE ZAJEDNICE I DZEMATA BEKCC

ESELAMU ALEJKUM

SALJEMO VAMA OVO PISMO I OBAVJESTENJE U NADI DA CE NAS
ALLAH DZ.S NAGRADITI ZA NASA DOBRA DJELA
A DA’WAH ILI POZIV NA PRAVI PUT JE NADATI SE NASE DOBRO DJELO
U IME NASEG STVORITELJA ALLAHA S.W VAS MOLIMO DA PODIJELITE
OVO PISMO SVIM ONIMA KOJE VI ZNATE A NISU CLANOVI NASEG DZEMATA
KAKO BI I ONI BILI U OKRILJU DZEMATA GDJE JE ALLAHOVA POMOC I MILOST

Obavjestenje za NECLANOVE Dzemata BEKCC

 

Esselamu alejkum postovani Bosnjaci i Bosnjakinje

Nadamo se da vas i vase porodice ovo obavjestenje zatice u lijepom zdravlju i raspolozenju. Zelimo da vas ukratko obavjestimo o aktivnostima dzemata Bosansko Edukativni Kulturni Centar Colorado.

Naime,džemat BEKCC aktivno i organizirano radi od 07.11.2008.god.

U proteklim godinama svoga postojanja i rada Džemat je ostvario zavidne rezultate u svom radu. U 2011.god. Džemat je kupio i zgradu za potrebe džematlija i svih muslimana koji zive na ovim prostorima kao vakuf, trajno vlasništvo islamske Zajednice i muslimana na ovom području. Džemat u svom članstvu trenutno okuplja oko 270 porodica koji zive u drzavi Colorado. U džamiji i u organizaciji Džemata se obavljaju mnogobrojne vjerske aktivnosti; mektebska nastava, jacije i aksam namazi (srijeda,cetvrtak,petak,subota,nedelja),dzuma namazi, mevludi, tevhidi, šeriatska vjenčanja, različita predavanja,dzematske vecere svake prve subote u mjesecu, dženaze,bajramska sijela,obiljezavaju se i drugi znacajni datumi i mubarek noci…. itd.

Svrha i suština postojanja Džemata je da pomogne našim ljudima da ovdje u tuđini sačuvaju svoju vjeru, kulturu, jezik, običaje i tradiciju. Vjerska je dužnost – farz muslimanima da u mjestu svog stalnog boravka sebi organiziraju džemat. U sredini i uslovima našeg života džemat može postojati i raditi isključivo zahvaljujući članarini i dobrovoljnim prilozima naših džematlija. To su ustvari i jedini finansijski prihodi bez kojih džemat ne bi mogao opstati.

Stoga, ako živite u Coloradu, a niste još postali član Islamske Zajednice,naseg Dzemata, mi vas pozivamo da to učinite što prije.  Tim činom ćete pomoći naš rad a istovremeno sebe i svoju porodicu pridružiti u okrilje naše vjere Islama.

Član Islamske zajednice možete postati na jedan od sljedeća 2 načina:

1. Da to učinite lično kod nas u džamiji,popunjavanjem pristupnice
2. Da popunite formular na nasoj web stranici (bekcc.org) mozete i clanarinu uplatiti na nasoj web stranici   www.bekcc.org   pritisnite DONATIONS sa naznakom za clanarinu ili donaciju zavisno od svrhr uplate

Vi svojim članstvom postajete karika lanca koji predstavlja Islamska Zajednica Bošnjaka u Coloradu, koja je postala organizirana i perspektivna zajednica.

Vi pomažete razvoju vjerske misli i birate sebi mjesto u društvu.

Muhamed a.s. je rekao da je Allahova pomoć i milost uz Džemat.

Ima dovoljno razloga da se ne sumnja u korist navedenog članstva. Održavajući džemat, vaša djeca imaju gdje ići na vjeronauku, vaša odrasla djeca imaju se gdje vjenčati, vi se imate gdje okupiti i organizovati.

Članovi Islamske zajednice Bošnjaka u Coloradu koji plaćaju članarinu u svom džematu imaju ista prava kao i članovi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Zbog svih gore navedinih razloga, ne dozvolite da se neko drugi brine o Vama nego se brinite Vi o budućnosti Islamske Zajednice odnosnog svog Dzemata.

Pozivamo vas da od ove godine postanete clanovi svog Dzemata u ime Allaha dz.s. da i vi budete cuvari Allahove dz.s. vjere a i zbog respekta prema onima koji su to vec dugi niz godina radili.

Na Skupstini Dzemata, odrzanoj 03.12.2016. god. donesena je odluka da se da prilika i AMNESTIJA za protekle godine postojanja dzemata onima koji nisu clanovi dzemat i onima koji su uclanjeni a ne placaju svoje obaveze da ukoliko se uclane u 2016 toj g. tj. pocnu placati obaveze u 2016 toj g. nece biti odgovorni za prosle godine za koje su bili obavezni placate svoje obaveze, a ako se neclanovi ne budu zeljeli uclaniti ove godine ili postojeci clanovi sa zaostatkom obaveza ne budu htjeli nastaviti placanje svojih obaveza ove godine, od sljedece godine ili kada im bude trebala usluga Dzemata ce to moci uciniti pod posebnim uslovima i to:
UKOLIKO OSOBA ILI PORODICA ZIVI NA PROSTORU KOJI PRIPADA DZEMATU BEKCC A NIJE SE UCLANILA U DZEMAT BEKCC DO 2017. GOD. A BILA JE TO DUZNA PREMA PRAVILNIKU BEKCC, OD POCETKA 2017. GOD. CE SE MOCI UCLANITI I NA TAJ NACIN DOBITI SVE USLUGE DZEMATA POD SLJEDECIM USLOVIMA:

– DA UPLATI POSLJEDNJE TRI CLANARINE I DONACIJU KOJU JE ODREDILA SKUPSTINA ZA KUPOVINU DZAMIJE OD $1500,00

Iskreno se nadamo da ce mo biti svi aktivni clanovi svoje islamske Zajednice,svog Dzemata,BEKCC u sto kracem vremenskom roku.

Da vama i vasim porodicama Uzviseni Allah dz.s. podari svaki hajr ako Bog da.

Dzematski Odbor BEKCC
Predsjednik dzemata
Nihad Poljakovic

Comments are closed.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress