Obavjestenje 08162014


Esselamu alejkum postovana braco i sestre u dinul i slamu

Hvala Allahu dz.s Milostivom na neizmjernim blagodatima i neka je Salavat i Selam na Poslanika Muhammeda a.s njegovu porodicu, ashabe i na sviju nas draga bracu i sestre.

Draga braco i sestre ovom prilikom vas obavjestavamo i pozivamo veceras  subota 08/16/2014 na jos jedno druzenje u Allahovom zadovljstvu kroz obavljane zajednickih namaza( Aksam i Jacija) te druzenja  i  predavanje na temu Kur’an i Hadis  -izvor islama -izvor zivota, temu koju cemo obradjivati i odrzavati predavanje u narednih nekoliko sedmica.

Vjernička sreća leži u ljubavi prema Allahu,a ljubav u ime Allaha donosi još veću sreću čiji je okus poznat iskrenim vjernicima i koji za nju neprihvataju nikakvu zamjenu.

“ Allah, sigurno zna tajne Nebesa i Zemlje i Allah dobro vidi ono sto radite”Kur’an

Oholost je kada mislimo da smo bolji od drugih…. Čim osjetimo u našim srcima da se uzdižemo iznad drugih, sjetimo se Allahove veličine prema nama i molimo Ga da naša srca očisti od mržnje prema bilo kome od muslimana i muslimanki i da nas učini od onih koji samo zbog Allaha vole i mrze. Amin.

„O vjernici, neka se muškarci jedni drugima ne rugaju, možda su onī bolji od njih, a ni žene drugim ženama, možda su onē bolje od njih. I ne kudite jedni druge i ne zovite jedni druge ružnim nadimcima! O, kako je ružno da se vjernici spominju podrugljivim nadimcima! A oni koji se ne pokaju – sami sebi čine nepravdu(El-Hudžurat 11)

Gospodaru nas obraduj nas svojim oprostom, miloscu, uputi nas na pravi put i daj nam sange da ustrajemo na tvome putu.

Allahu nas izbaci gaflet, mrznju, ljubomoru i ljenost iz nasih srca i pomozi nas da budemo iskreni, marljivi i da redovno dolazimo u Tovju kucu. Amin Ja Rabbi

Dzematski odbor
Bosansko Edukativno Kulturni Centar Colorado

Read more….

Comments are closed.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress