Obavjestenje 06172015


Zaglavlje_BEKCC_05102014

Obavjestenje

Postovana braco i sestre u nasoj lijepoj vjeri Islamu!

Zelimo da vas obavjestimo o predstojecim aktivnostima u nasem Dzematu.

Prvo,neizmjerno smo zadovoljni i zahvalni Uzvisenom Allahu dz.s. sto nas je pozivio i dao nam mogucnost da i ove godine osjetimo slast i velicinu mubarek mjeseca Ramaza.Neizmjerno smo Mu zahvalni na toj ponovno ukazanoj velikoj prilici da se duhovno obogatimo i dodatno ucvrstimo na ispravnoj stazi,stazi Islama.

Prvi teravih namaz je u Srijedu 6/17/2015. god. u 10.08pm.

Prvi dan posta je u Cetvrtak 6/18/2015. god. Prvi dan se mozemo sehuriti do 3.55am a iftar je u 8.31pm.

Zelimo da vas sve pozovemo da se sto vise okupljamo u nasoj dzamiji kako bi smo obavili teravih namaz u dzematu ali i na sve druge aktivnosti koje budu u toku ovog blagoslovljenog mjeseca.

Svi koji zele organizovati iftar u nasoj dzamiji to mogu uciniti na taj nacin sto ce nam najaviti nekoliko dana ranije kako bi mogli voditi redovnu evidenciju.

Vaktije za ovaj mjesec su odstampane i nalaze se u prostorijama nase dzamije.Bujrum svi koji zele mogu doci i uzeti.

Hvala Allahu dz.s. svojim dolaskom moci ce mo se uvjeriti u ljepotu i kvalitet onoga sto je do sada uradjeno na rekonstrukciji nase dzamije.

Postovana braco i sestre, mi smo svjesni, hvala Allahu dz.s., velicine ovog mubarek mjeseca kao i vrijednosti nasih hajrata koje ucinimo u njemu. Svjesni smo da nam svako nase dobro djelo ucinjeno u ovim mubarek danima ima od deset do sedam stotina puta vecu vrijednost nego u drugim mjesecima.

Nasa dzamija je u fazi obnove i rekonstrukcije,za sve te radove su potrebna i malo veca finansijska sredstva. Evo Uzviseni Allah dz.s. je nas pocastio da i ove godine u ovom mubarek mjesecu mozemo biti vakifi(donatoiri) nase dzamije.Tu priliku mnogi nisu docekali,zato je draga braco i sestre dobro iskoristimo. Svi koji zele,a nadamo se da nema onih koji ne zele,biti vakifi nase (svoje) dzamije mogu svoja sredstva donirati tokom mjeseca Ramazana a posebne prilike za prikupljanje sredstava ce mo pripremiti za mubarek noc lejletul Kadr(27 noc Ramazana) i ramazanski Bajram.

Molimo Uzvisenog Allaha dz.s. da svi nasi ibadeti (post,namaz,zekjat,sadekatul fitr,teravije,iftari,sehuri,nase donacije…)koje budemo izvrsavali u ovom mubarek mjesecu budu kabul kod Uzvisenog Allaha dz.s. i da nas neizmjerno nagradi za nasu pokornost samo Njemu,Uzvisenom.

Dzematski Odbor BEKCC
Predsjednik dzematskog Odbora

Nihad Poljakovic

 

Comments are closed.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress