OBAVJESTENJE 04092015


Zaglavlje_BEKCC_05102014

Esselamu alejkum postovane dzematlije,cijenjeni Bosnjaci i Bosnjakinje!

Zahvala Uzvisenom Allahu dz.s. i salavat i selam na naseg Resula s.a.v.s.

Zelimo da vas obavjestimo o toku rekonstrukcije nase dzamije.Naime, radovi na renoviranju nase dzamije idu po planu i u predvidjenom roku.

U nedelju,04.05.2015.god. nase dzematlije su imale priliku obici i vidjeti sta se sve uradilo na renoviranju nase dzamije uz strucno objasnjenje predsjednika gradjevinskog Odbora, Ademira Cerica.Svi prisutni su bili zadovoljni kako kvalitetom tako i kvantiteom uradjenog posla.Naravno da nam je svima puno srce kada vidimo da radovi teku u najboljem redu i kad vec sada mozemo vidjeti da ce mo ako Bog da imati prelijepu dzamiju. Posebno zelimo da se zahvalimo nasem Harisu Tuzinovic koji je glavni izvovdjac radova i koji nastoji da sto jeftinije i sto kvalitetnije uradimo nasu dzamiju.

Dzematlije koje su bile prisutne u nedelju su iskoristili priliku da zajedno sa dzematskim Odborom izvrse ciscenje prostorija u donjem spratu tako da sada mozemo nastaviti normalno sa nasim redovnim aktivnostima.

Dzuma namaz 04/10/2015 ce se inshAllah klanjati kao u proteklih mjesec dana na adresi

11102 E Harvard dr, Aurora, CO 80014

Dzuma namaz 04.17.2015.god. ce se klanjati u nasoj dzamiji kao i mektebska nastava kao i do sada.

Svi koji zele pocastiti ruckom majstore koji rade na nasoj dzamiji mogu to uciniti od ponedeljka do petka(7 radnika)

Molimo Uzvisenog Allaha dz.s. da neizmjerno nagradi sve one koji su do sada ucestvovali na bilo koji nacin u ovom hairli projektu a i one koji ce i dalje ucestvovati.

Boziji Poslanik Muhammed a.s. je rekao:,,Boj se Allaha gdje god budes,nakon ucinjenog loseg djela ucini dobro koje ce ga izbrisati i ljubazno i lijepo postupaj sa ljudima,,.

 

Dzematski Odbor
Predsjednik dzematskog Odbora
Nihad Poljakovic

Comments are closed.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress