Mala medresa

mala medresa logo

Dragi roditelji, es-selamu alejkum.

 

Želimo Vas podsjetiti da su prijave za učešće na ljetnoj školi islama ”Mala medresa 2016” u toku i da traju do 1-og maja ili do popune mjesta. Broj mjesta je ograničen na               50 učesnika, a već je popunjena jedna trećina, iako najveći broj prijava obično zaprimamo u aprilu mjesecu.

Ovogodišnja ljetna škola je sadržajem najbogatija; djeca će 11-og jula boraviti u Sreberenici na obilježavanju 21. godišnjice genocida nad Bošnjacima Podrinja, posjetit će Vijećnicu, Gazi-Husrev begov biblioteku, Tunel spasa i Vrelo Bosne u Sarajevu, Piramide u Visokom, Stari Most u Mostaru, Vrelo Bune u Blagaju, Stari Grad u Travniku, pećinu Bijambare, etno selo u Olovu i druga značajnija mjesta u BiH.

Mala medresa 2016. održat će se u periodu 10-25 jula u Medresi ”Osman ef. Redžović” u Čajangradu, nadomak Visokog. Organizator ljetne škole je ICNAB (Islamska Zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike), a sav sadržaj je besplatan. Posebne pogodnosti ove godine jesu u činjenici da ”Mala medresa” se organizuje odmah nakon ramazanskog Bajrama, a avio karte su drastično pojeftinile.

Da biste prijavili Vaše dijete, koje da bi učestvovalo mora biti dobi 13-18 godina, potrebno je da popunite aplikaciju koju Vam proslijeđujemo i proslijedite je koordinatorima – Murizu Mešiću (muriz.mesic@gmail.com) ili Aliji Džekiću (adzekic@gmail.com) a naravno i vasim predstavnicima dzemata ,najkasnije do 1. maja 2016.g.

DOWNLOAD
Applikacija_mala_medresa_2016

Flyer MALA MEDRESA 2016

U prilogu imate aplikaciju i video prilog o prošlogodišnjoj ljetnoj školi…
https://www.youtube.com/watch?v=S8_JtfFyKhM&feature=youtu.be

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress