KONZULARNI DANI – Troskovi


Zaglavlje_BEKCC_05102014

O  B  A  V  J  E  S  T  E  NJ  E

Esselamu alejkum postovana braco i sestre u dinul islamu,  Postovani dzemate dragi Bosnjaci I Bosnjakinje

Hvala Allahu dz.s Milostivom na neizmjernim blagodatima i neka je Salavat i Selam na Poslanika Muhammeda s.a.a.w njegovu porodicu, ashabe i na sviju nas draga bracu i sestre.

Kao sto smo vec obavjestili imali smo veoma produktivnu posjetu iz Generalnog Konzulata u Chicagu kako bi pomogli Bosancima i Hercegovcima u Coloradu pri obradjivanju bilo kojih usluga koje konzulat moze da odradi, a beneficiju dolaska predstavnika Konzulata je iskoristilo 59 osoba kako za usluge pasosa tako i za sve ostale usluge.

Hvala Allahu dz.s koji nam je omogucio posjetu naseg Generalnog Konzulata iz Chicaga, a samim time omogucio da sacuvamo novcana sredstva koja bi u suprotnom morali potrositi putujuci u Chicago .

Svakako da su Konzularni dani u Denveru urodili plodom i odredjenom broju dzematlija su pruzene usluge Generalnog Konzulata ovdje u Denveru, ali kao i sve druge manifestacije organizovanje, priprema i izvodjenje Konzularnih dana je zahtijevalo ulaganje novcanih sredstava koje smo uglavnom mi kao dzemat podnijeli.

Ovim putem zelimo da zamolimo sve dzematlije koji su voljni da podrze ovu vrstu posjeta da svojim donacijama pomognu dzemat u organizovanju istih,
a narocito zelim da zamolim sve one koji su dobili bilo koje usluge u proteklim Konzularnim danima da svojim donacijama bar nadoknade troskove koje je dzemat iznio.

Vase donacije mozete kao i uvijek donirati u nasoj dzamiji, mozete dostaviti do bilo kojeg clana dzematskog odbora ili cak na nasoj webstranici sa naznakom DONACIJA ZA KONZULARNE DANE

Allah dželle šanuhu kaze u Kur’anu Časnom:

U ime Allaha, Sveopćeg Dobročinitelja, Milostivog

1. “I reci : “Trudite se! Allah će trud vaš vidjeti, a i Poslanik Njegov i vjernici, i vi ćete biti vraćeni onome koji zna nevidljivi i vidljivi svijet, pa će vas o onome što ste radili obavijestiti.” (Et-Tevbe, 105)Istinu je rekao Allah Uzvišeni!

Mahsuz selam

Predsjednik dzematskog Odbora BEKCC

Mile High Islamic Center

Nihad Poljakovic

Comments are closed.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress