Dzematska Vecera 09062014


05052014New transp

OBAVJESTENJE

Esselamu alejkum postovani Bosnjaci i Bosnjakinje!

Zelimo vas obavijestiti o nasoj (dzematskoj) veceri koja je svake prve subote u mjesecu.U subotu, 09.06.2014.god. ce mo imati predavanje, veceru i zajednicko druzenje u prostorijama nase dzamije izmedju aksam namaza i jacije namaza.Aksam namaz ce mo klanjati u 7:25 pm a jacija namaz u 8:42 pm

Ovim putem zelimo da obavjestimo nase cijenjene dzematlije da ce mo ako Bog da u nedelju, 09/07/2014 god. imati upis u novu mektebsku 2014/2015. godinu nase djece od 10.00am. do 12.00pm

Pozivamo sve roditelje,dede,nane i rodbinu koji imaju svoje evlade(unuke) da ih dovedu u nasu dzamiju u nedelju 09/07/2014.god. u 10am. radi upisa u novu mektebsku godinu i lijepo druzenje. U ovom vremenskom terminu ce mo imati i roditeljski sastanak gdje ce mo se dogovoriti o vremenu koje najbolje odgovara roditeljima da dovode svoju djecu i drugim vaznim stvarima.

Podučavati našu djecu propisima naše vjere smo u prvom redu dužni mi kao roditelji a zatim naši muallimi. Jer, roditelji su ti koji pružaju djeci odgoj, koji ih usmjeravaju i koji će biti odgovorni za njih. Poslanik a.s., kaže:

“Roditelj je obavezan prema djetetu: da mu da lijepo ime, da ga lijepo odgoji, i da ga poduči…” (Hakim) A u drugom hadisu kaže:

“Ne može roditelj ostaviti, niti pokloniti svome djetetu niša bolje od lijepog odgoja.” (Tirmizi) Isto tako kaže:

“Poštujte svoju djecu i lijepo ih odgajajte.” (Ibn Madže)

Rekao je Allahov Poslanik, a.s.: „Allahova ruka je nad džematom, a šejtan je s onim ko ostavi džemat i on ga na to podbada!’“ (Nesa’i, 4025)

DOBRO NAM DOSLI

Predsjednik Dzematskog Odbora BEKCC

Nihad Poljakovic

Comments are closed.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress